11 mei 2013

Bladerdeegvlindertjes met ajvar en pecorino


 
Ajvar is een puree van gegrilde paprika’s. De supermarkt heeft misschien wel potten staan en anders vind je het in Turkse winkels. Je kan er bijvoorbeeld ook goed soep, tomatensauzen of gehaktballetjes mee op smaak brengen.

Er is een scherpe variant met rode pepers en een milde van alleen paprika. Beide zijn hier prima te gebruiken.

Bladerdeegvlindertjes met ajvar en pecorino

6 plakken bladerdeeg (uit de diepvries)
6 flinke tl ajvar
3 el geraspte pecorino of parmezaan
grof zout of fleur de sel

Laat het bladerdeeg ontdooien. Besmeer elke plak deeg met een flinke theelepel ajvar en een halve eetlepel geraspte pecorino. Vouw elke plak op door twee zijden naar het midden te brengen, en daarna nogmaals dubbel (zie foto). Snijd elke rol nu voorzichtig in plakjes van een ruime centimeter. Leg deze op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje grof zout en bak ze in ongeveer 25 minuten bruin in een oven van 200 graden.




 

Geen opmerkingen: