13 december 2012

Selderijsalade met oude kaas


Ik koop wel eens een kant en klare selderijsalade met oude kaas, maar terwijl ik al kauwend de ingrediëntenlijst zat te bestuderen bedacht ik mij dat dit beter moest kunnen. Er stonden een stuk of veertig bestanddelen in de lijst, waaronder een aantal met erg moeilijke namen. Belachelijk. Hoe moeilijk kan selderijsalade zijn?

Selderijsalade met oude kaas

250 gr schoongemaakte knolselderij
100 gr mayonaise
100 gr magere yoghurt (of iets vollers zoals crème fraiche als de calorieën er niet toe doen)
1 tl zout
100 gr geraspte, oude kaas
1 tl mosterd
eventueel 1 tl gembersiroop

Rasp de knolselderij tot zeer fijne juliennesliertjes. Meng dit met de andere ingrediënten. Klaar!


Ach knolselderij, je bent net zo lelijk als dat je lekker bent…




2 opmerkingen:

Nell zei

Tis echt ongelooflijk, hoeveel ingrediënten fabrikanten in een salade kunnen stoppen. Terwijl het toch echt zo simpel is om iets smakelijks te maken. Maar ja, die bewaartijd hè, ze moeten wel ...

Anoniem zei

Jaren geleden deze salade gemaakt, vond hem okee maar niet geweldig.
Wel onthouden en nu de knolselderij vervangen door rettich: heerlijk!!
Je kunt hem ook nog uitbreiden met wat gesnipperde sjalot en afgespoelde capucijners, dan krijg je een fijne maaltijdsalade en/of meeneemlunch.