17 juli 2012

Salade 10daagse nr 6: Tomatensalade met honingpesto en amandelen



Die zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten.

O ja, en het is ook nodig omdat men in huize Marsepein iets te enthousiast sla, tomaten en bonen had uitgezet. In de tuin heeft de naaktslak ons de das omgedaan, maar we zijn stug doorgegaan op het balkon. Alles groeit er naar hartenlust en we moeten elke dag sla snijden.



Omdat je niet elke dag sla kan eten:

Tomatensalade met honingpesto en amandelen
recept voor 2 personen
gebaseerd op een recept van Stonesoup

15 takjes basilicum, alleen de blaadjes
40 gr amandelen
1 kleine teen knoflook
50 gr parmezaan, geraspt
1 el honing
scheutje olie

500 gr tomaten met smaak
zout, peper
een handvol amandelen
eventueel een schep ricotta en/of wat plakken prosciutto

Maal de ingrediënten voor de pesto, behalve de olie en honing, tot een korrelig mengsel. Voeg dan de honing en wat olie toe.

Snijd de tomaten in stukken. Schep ze om met wat zout en peper en de amandelen. Serveer met de pesto en eventueel wat ricotta en/of rauwe ham.






Geen opmerkingen: