10 oktober 2011

Tarte tatin met sjalotten en parmezaankorst


Deze taart heeft hier al eerder gestaan, maar ik heb een goede aanvulling erop gevonden: een bladerdeegkorst met Parmezaanse kaas erin. In huize Marsepein is parmezaan of Grana Padano onze vriend (er gaat zeker een pond per week doorheen), dus dit werd erg gewaardeerd. De vulling van gekarameliseerde sjalotten gaat goed samen met het zoute van de kaas. Als kleine taartjes kunnen ze ook goed worden gebruikt als voorgerecht.

Tarte tatin met sjalotten en parmezaankorst
2 personen als hoofdgerecht

Voor het deeg:
6 plakjes diepvries-bladerdeeg
3 el roomboter
60 gr geraspte Parmezaanse kaas

Volg verder dit recept: tarte tatin van sjalotten

Laat het deeg ontdooien.

Laat de plakjes iets overlappen en druk ze aan elkaar.

Smeer de boter erop, maar houd de kanten vrij. Het smeren gaat het beste met de bolle kant van een lepel.


Verdeel de kaas erover.

Klap de deeglap dubbel.


En nog een keer.


Druk de kanten dicht. Rol het deeg weer uit tot de gewenste grootte.


Als je het deeg even wilt bewaren kan je het eventueel met bakpapier en al oprollen.


 Leg het deeg over de vulling heen (volg verder het andere recept).







Geen opmerkingen: