24 april 2011

Taart met kersen en amandelspijs


Even een probeersel… Het werd een prima taart die vast nog beter smaakt met vers fruit, maar er is nu nog niet zoveel. Hoewel appel of peer natuurlijk altijd een goede combi is met amandelspijs.

Taart met kersen en amandelspijs
24 of 28 cm springvorm (foto is met de vorm van 28 cm)

1 pak amandelspijs van 300 gr (Dr.Oetker)
200 gr zachte roomboter
50 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
1 pot kersen, uitgelekt – uitlekgewicht 350 gr
Boter om in te vetten

Voor erbij:
250 gr mascarpone
3 el poedersuiker
rasp van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 175 graden (155 graden hetelucht).
Verkruimel de spijs in de keukenmachine en meng er ook de boter doorheen. Klop de suiker en eieren apart luchtig. Voeg spijs, bakmeel en zout toe aan de eieren en meng dit tot een cakebeslag. Schep er dan de kersen doorheen, en roer even snel om. Niet teveel, want het sap kleurt het beslag roze. Giet het beslag dan in een ingevette springvorm. Klem er van tevoren eventueel bakpapier tussen, zodat de bodem ermee bekleed is. Bak de taart ongeveer 50 minuten of totdat een satéprikker die in het midden wordt gestoken, er weer droog uitkomt.
Roer de mascarpone los met de suiker en rasp. Strooi nog wat poedersuiker over de taart en serveer de mascarpone erbij.

Oordeel van het smaakpanel: jaja, dit lust Kleine Chef wel. Zus&Zo mochten nog even geen amandelen.


Geen opmerkingen: