15 januari 2011

Makreelsalade met bleekselderij

Dit recept stond eerder in een Allerhande (nr 3/2009) en is weer eens snel, simpel en moddervet. Gelukkig dan wel met ‘goede vetten’, want makreel is een van die vissen die vol zit met omega-3-vetzuren.
Wij aten er deze preisoep bij, want daar kan je dat stokbrood ook weer zo lekker in dopen.


Makreelsalade met bleekselderij op stokbrood
Voor 2 personen en een weigerende peuter

1 gestoomde makreel, gefileerd en ontgraat, het vlees in stukjes
2 stengels bleekselderij, in heel fijne reepjes
3 el (citroen)mayonaise
2 el platte peterselie, fijn gehakt
2 el sinaasappelsap
Zout, (witte) peper

Stokbrood

Meng alles samen voor de salade en serveer met stokbrood. Het is ook lekker om het stokbrood in lange repen te roosteren.

Oordeel van de kleine chef: het stokbrood, ja, dat heeft hij op. De salade? Welnee. Wilde ook niet proeven.

Geen opmerkingen: