10 oktober 2010

Pasta met Gemberpesto

Dit recept wantrouwde ik toen ik het voor het eerst zag, want de gember blijft rauw, maar toch is het erg lekker. Een onverwachte smaak en okee, je moet wel van gember houden, maar de combinatie is helemaal goed!


Pasta met Gemberpesto
Voor 4 personen als voorgerecht

3 cm verse gember, schoongemaakt
Grote bos basilicum (bv 1 plantje van de supermarkt, of 2 verpakkingen van 15 gr)
Sap en rasp van ½ citroen
50 gr parmezaan
30 gr amandelen
Zout
1 ½ dl olijfolie

250 gr pasta

Alle ingrediënten voor de pesto, zonder de olie,  fijnhakken in de keukenmachine. Ik krijg dan een nog net wat grove pesto, die mij prima bevalt. Dan mengen met de olie.
Pasta beetgaar koken en de pesto erdoor roeren. Nog even doorwarmen en dat is alles. Ja, de gember is dus rauw!
Serveren met wat extra parmezaan.

Oordeel van de kleine chef: wegens een niet te stoppen driftbui was kleine chef eventjes niet in staat om een oordeel te vellen.

Geen opmerkingen: