19 oktober 2010

Bruschetta

Altijd goed als hapje bij de borrel of als voorgerecht…



Snijd een stokbrood in dunne plakjes van 1 cm en rooster ze in de oven totdat ze knapperig zijn.  Wrijf een knoflookteen over het brood en besprenkel het met wat olijfolie. Gebruik eventueel nog wat zout en peper.

Probeer deze toppings eens:

Tomaat (foto boven)
Ontvel een aantal tomaten (maak met een mes een kruis in de tomaat, prik er een vork in en houdt hem een halve minuut in kokend water. Je kunt het velletje nu zo verwijderen), verwijder de pitjes, en snijd het vruchtvlees in hele kleine stukjes. Meng dit met verse reepjes basilicum, een heel fijn gehakt teentje knoflook, zout en peper, en een beetje olie.

Tonijn
Prak een blikje tonijn fijn en meng dit met een eetlepel kappertjes, een klein gesnipperd uitje en 2 el mayonaise.



Geitenkaas en Pistachenootjes
Meng een stuk zachte geitenkaas met een beetje slagroom om het los te kunnen roeren en voeg een handje (gedopte uiteraard) pistachenootjes toe. Voeg eventueel naar smaak wat honing, of tijm en knoflook toe.



Oordeel van de kleine chef: er stonden Nibbits voor meneer naast en die hadden zijn voorkeur.

Geen opmerkingen: